PUCA VAM GLAVA JER NE ZNATE KOJA JE PRAVA? Evo kako da odaberete NAJSLAĐU LUBENICU, ovaj pouzdani trik upali SVIMA
Najslađa lubenica, Foto: Profimedia

morate znati

PUCA VAM GLAVA JER NE ZNATE KOJA JE PRAVA? Evo kako da odaberete NAJSLAĐU LUBENICU, ovaj pouzdani trik upali SVIMA

Uz ove savete biraćete sočnu lubenicu bez greške!

Objavljeno:

Okrugla ili duguljasta? Velika ili mala? Tamnozelena ili svetla? Lubenice dostupne u prodavnicama razlikuju se po izgledu. Ako se pitate koja je najbolja, obratite pažnju na detalje koje slede u nastavku!

Pre svega je najbolje da kupujete celu lubenicu jer može duže da se čuva. Lubenica inače nije pogodna za dugotrajno skladištenje u frižideru. Najvažnije pitanje je svetla boja na dnu lubenice. Za razliku od izgleda, to ne ukazuje na ništa loše. Naprotiv, što je tamnija boja i veća površina, to će plod biti slađi i zreliji.

Pre svega je najbolje da kupujete celu lubenicu jer može duže da se čuva
Pre svega je najbolje da kupujete celu lubenicu jer može duže da se čuvafoto: Tatyjna Ordasi / Alamy / Alamy / Profimedia

Bolje je da izaberete lubenice koje izgledaju mat. One koje su veoma sjajne, možda uopšte nemaju tako dobar ukus. Nagoveštaj o ukusu lubenice je i njena veličina. One koje su male veličine mogu najverovatnije da budu nezrele i stoga nisu baš ukusne. Bolje je da birate velike ili srednje lubenice.

I naravno, zapamtite da lubenica treba da bude tvrda, bez oštećenja i rupa. Njena kora ne bi trebalo da se savija pod pritiskom vaše ruke. Ako sumnjate, možete da uradite jednostavan test u prodavnici. Samo nekoliko puta dodirnite lubenicu prstom. Ako čujete šum, lubenica je zrela i biće ukusna. Takođe zapamtite da ne bacate koru lubenice ili njene semenke. Sadrže mnoge vredne sastojke i blagotvorno utiču na naše zdravlje.

Bonus video:

01:31

lubenica

(Espreso / Mondo / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.